Maitolaituri 2015

Maitolaiturilla panostettiin tänä vuonna entistä enemmän ruokaan ja paikallisuuteen. Mestarikokki Markus Maulavirta kokkaili paikallisista raaka-aineista näytöstyyliin, jutellen samalla lähiruoan puolesta.


Mansikka-pekonivartaissa Roinilan pekonia ja Vavesaaren tilan luomumansikkaa.


Kaarnikan upeaan koriin tehty salaatti piti sisällään Hiekkoin tilan perunaa, Vavesaaren luomumansikkaa, Hiliman puodista löytyvää puahtosuolaa, Marjo Pajusen sipulia ja muita kotimaisia aineksia.


Herkullisiin hampurilaisiin sisältyi: Pitopalvelu Ambrosian leipomat sämpylät, Marjo Pajusen sipulia, Roinilan pekonia ja jauhelihaa, Vavesaaren viherherukkamarmeladia majoneesin mausteena. Hampurilaisten lisukkeena oli Hiekkoin tilan perunoita Vavesaaren puahtosuoloilla höystettynä. Koristeena Vavesaaren luomumansikka. Vinkki Maulavirralta: Koivuniemen Lammastilan lammassäilykkeestä saa hampurilaisiin helposti maittavat pihvit: leikataan vain sopivankokoiset palaset, grillataan ja herkutellaan!


Jälkiruoat pitivät sisällään kotimaista kermaa ja ranskankermaa, Vavesaaren tyrnihyytelöä ja Vavesaaren luomumansikkaa. Maalaisromanttinen koivukoristelu ja mansikat olivat kaikkien annosten yhdistävä tekijä.

Näiden herkullisten kuvien myötä Myräkkä ry heittää kaikille sivulla kävijöille haasteen: ostakaa kangasniemeläisten tuottajien tuotteita niin paljon kuin mahdollista ja niiltä osin mitä ei paikallista löydy, ostakaa edes suomalaista ruokaa! Käyttäkää muutenkin paikkakunnan mahtavan hyviä palveluita - me kaikki voimme osaltamme vaikuttaa Kangasniemen säilymiseen elinvoimaisena koti- ja mökkikuntana!

Maitolaituri-tapahtumassa oli runsaasti ohjelmaa, mm. Tanssiorkesteri Ere Leskisen kaksi esiintymistä, Anna ja Elvis-mummokisa, jonka voitti Taina Pietilä, monenlaisia suloisia eläimiä, paljon myynti- ja esittelypisteitä sekä hauskoja pomppulinnoja.

Ihana ja elinvoimainen maaseutu-kuvakisa

Ennen tapahtumaa Facebookissa järjestettiin maaseutuaiheinen kuvakisa, josta valittiin parhaat otokset Maitolaiturille. Tapahtumassa yleisö äänesti suosikkikuvaansa, ja voittajaksi selvisi Tarja Hokkasen otos Iltatarkistus kanalaan. Onnittelut voittajalle!

» KATSO LISÄÄ TAPAHTUMAKUVIA FACEBOOK-GALLERIASTAMME!